Platform Social Business

16 Business modellen in de deeleconomie

Share Button

De deeleconomie kent vele vormen. De creativiteit van ondernemers in de deeleconomie lijkt eindeloos. Dagelijks komen er nieuwe varianten bij. Maar ze hebben vaak iets gemeenschappelijks en dat is het business model. De manier waarop deeleconomie bedrijven aan hun geld komen. Of proberen te komen in de toekomst. Op de redactie hebben we nagedacht over de verschillende manieren waarop er geld wordt verdiend, hieronder het resultaat;

 Deeleconomie business modellen v3

Dit overzicht geeft enig inzicht in de verschillende manieren waarop waarde wordt gecreëerd in de deeleconomie. Soms mét en soms zonder financiële transactie. Vaak is er sprake van een ‘blended’ model waarin een bedrijf of organisatie meerdere geldstromen naast elkaar beheerd en op die manier een marktaandeel of domein kan beheersen. Mijn verwachting is dat in de nabije toekomst elk grote corporate business minimaal 1 maar waarschijnlijk meerdere van bovenstaande businessmodellen zal adopteren en hiermee nieuwe transacties en markten zal aanboren. De echt vooruitstrevende bedrijven zijn hiermee al bezig!

Zie ook: STARTPAGINA DEELECONOMIE

 

Mis je een businessmodel of ben je naar aanleiding van dit bericht tot nieuwe inzichten gekomen? Laat het ons weten via antal [at] engagementmedia [punt] nl of via een comment!

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>