Platform Social Business

7 social sins volgens Mahatma Gandhi

Posted In PSB - Door Antal de Waij op donderdag, december 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

1000509261001_2033463483001_Mahatma-Gandhi-A-Legacy-of-PeaceDit is de tijd waarin we wat meer aandacht aan elkaar schenken, een feestmaaltijd delen met onze naasten en vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Ook de tijd om eens te rade te gaan bij onszelf. Wat gaan we anders, beter doen? Wat willen we nalaten?

Een van de grootste geesten uit de geschiedenis, Mahatma Gandhi, heeft de mensheid veel nagelaten om over na te denken en dat is op zich een prestatie van formaat.

In 1925 formuleerde hij de ‘7 social sins‘, waarmee hij de mensen die in staat zijn het verschil te kunnen maken een leidraad wilde bieden, een moraal, een ethisch reveil. Een mooie gedachte om mee te nemen tijdens de kerstdagen en daarna vast te blijven houden.

  1. Politics without principles
  2. Wealth without work
  3. Pleasure without conscience
  4. Knowledge without character
  5. Commerce without morality
  6. Science without humanity
  7. Worship without sacrifice

Het toeval wilde dat hij deze regels op schrift stelde en gaf aan zijn kleinzoon; later die dag zou hij worden vermoord. Zijn kleinzoon voegde later een 8e regel toe aan de lijst: Rights without responsibilities.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>