Platform Social Business

7 Tools voor een sterker Social Media Team

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Enterprise & Collaboration - Door Redactie op dinsdag, februari 17th, 2015 With No Comments »
Share Button

collaborationAls je ervoor zorgt dat je Social Media Team goed samenwerkt, heeft dat absoluut een positief effect op je online verkopen. Volgens McKinsey is bewezen dat 70% van de aankoopbeslissing wordt gebaseerd op hoe de klanten zich behandeld voelen. Social Media spelen daarbij een belangrijke rol. En hoe beter je team samenwerkt, hoe beter klanten zich behandeld voelen. Logisch eigenlijk want hetzelfde geldt voor de offline contacten die je collega’s met klanten en prospects hebben.

Als je gebruik maakt van onderstaande samenwerkingstools en –diensten dan is er geen enkele reden meer waarom jouw online marketingcampagne zou mislukken. 97% van de ondernemingen die hier al gebruik van maken, geeft aan dat ze meer klanten efficiënt kunnen bedienen.

ClickMeeting
ClickMeeting is een samenwerkingstool met veel opties dat onder andere gebruikt wordt door Sony en Siemens. Clickmeeting is een platform waarmee gebruikers kennis en middelen delen. Ook wordt het gebruikt voor de communicatie tussen teams die niet bij elkaar in de buurt zitten. Face-to-face vergadering is dan ook niet meer nodig.

Nimble
Nimble is CRM software die contactgegevens haalt uit je sociale netwerk en e-mail accounts. Die informatie wordt vervolgens gekoppeld aan e-mail conversaties en posts op social media. Met Nimble zie je je doelgroep en de bijbehorende sociale wereld wat het makkelijk maakt om engagement aan te gaan, goede service te verlenen en uiteindelijk de verkoop tot stand te brengen.

Freedcamp
Freedcamp is een gratis en beveiligd samenwerkingstool, met name bedoeld voor nieuwe teams die niet veel budget hebben. Feitelijk is het een workflowsysteem om taken uit te zetten, verantwoordelijkheden toe te wijzen, tijdlijnen te bewaken en feedback te verzamelen.

Hootsuite
Hootsuite is bij velen natuurlijk al bekend. Met de pro-versie, die vooral gebruikt wordt bij grote ondernemingen en mediabedrijven, kun je actief engagement zoeken met klanten en/of prospects via zo’n beetje elk denkbaar social netwerk.

Coggle.it
Coggle.it is geen traditioneel samenwerkingstool maar het helpt je bij mind-mapping. Met Coggle.it breng je complexe ideeën, werkwijzen en scope op een samenhangende manier bij elkaar.

Salesforce Chatter
Salesforce Chatter is een intern social netwerk voor bedrijven waarbij het gebruik van e-mail overbodig wordt. Met Salesforce Chatter kunnen teams ideeën en ervaringen uitwisselen, projectupdates delen en verkoopkansen in kaart brengen. Er is ook een mobiele app.

Podio
Podio is een samenwerkingstool die teams faciliteert bij een nieuwe manier van werken, communiceren, organiseren en plannen. En dat allemaal op één plek.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>