Platform Social Business

Adidas viral ‘haters’-campagne 15 miljoen keer bekeken

Posted In PSB, Social Media & Marketing - Door Antal de Waij op maandag, maart 2nd, 2015 With No Comments »
Share Button

Adidas-There-will-be-hatersDe uitdaging

Adidas vecht tegen de het koninkrijk Nike als het gaat om sportmerken. Met een nieuwe creatieve commercial lijkt Adidas een hit te hebben. Adidas nam de één van ’s werelds meest controversiële voetballers, Luis Suarez, als uitgangspunt.

De oplossing

In de commercial met de uitdagende naam ‘There will be haters’ (zie hieronder) spelen Gareth Bale, Luis Suarez, James Rodriguez en Karim Benzema en is binnen 1 maand bijna 15 miljoen keer bekeken.

De commercial beschrijft precies wat mensen precies ‘haten’ aan deze spelers. De voice-over provoceert met de tekst [vert.] “ze haten het hoe loopt, ze haten hoe je spreekt” terwijl de negatieve hashtaghs als #Fail en #Freak door het beeld schuiven.  De commercial refereert subtiel aan het berucht Suarez bijtincident van 25 juni 2014. Bekijk de video de 15 miljoen keer werd bekeken.

Het resultaat mag er zijn

Het merk geeft aan dat het deze vorm van ‘haat’ het best omarmt kan worden om betere prestaties te realiseren. Met Adidas natuurlijk.  Het filmpje is 15 miljoen keer bekeken.

Opvolger met Arjen Robben

De opvolger met daarin Arjen Robben is op 2 februari vrijgegeven in combinatie met een actie bij winkelketen Intersport.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>