Platform Social Business

Amazon test afleveren via taxi’s

Posted In Deeleconomie, PSB, Social Commerce - Door Antal de Waij op donderdag, november 6th, 2014 With No Comments »
Share Button

amazon taxi(Reuters) – Amazon.com Inc test afleveren via taxi’s in San Francisco en Los Angeles, dat meld de Amerikaanse krant the Wall Street Journal. Een van ’s werelds grootste Internet retailers onderzoekt alternatieve manieren voor het versnellen van de levertijd van goederen terwijl kosten niet verder oplopen.

Amazon gebruikt de taxi-mobiele app, Flywheel om pakketjes te versturen via officiële taxi’s en onderzoekt de mogelijkheid om aan het eind van hun leverstraat een hele vloot van taxi’s in te zetten. Het e-commerce bedrijf, dat vorig jaar in de kerstperiode getroffen werd door vertragingen bij UPS en Fedex heeft al eens eerder geëxperimenteerd met koeriersdiensten.

Amazon laadde vanuit haar distributiecentrum tot 10 pakketjes in bij taxi’s die allemaal op dezelfde lokatie moesten worden afgeleverd en betaalde $5,00 dollar per pakketje.

De aflevering van de pakketten vond voornamelijk plaats in de ochtend, de daluren van de taxi’s, zodat het experiment uit het zicht van concurrenten plaatsvond.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>