Platform Social Business

Amazon wil ook gaan bemiddelen in diensten

Posted In PSB, Social Commerce - Door Antal de Waij op woensdag, juni 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

imagesAmazon wil meer zijn dan een online hub voor producten en overweegt de stap naar de lucratieve dienstensector. In Californië test Amazon voorzichtigjes diverse proposities.

De dienstenmarkt (zoals schilders, honden-uitlaatdiensten, oppasdiensten, loodgieters, kappers, tuinonderhoud) is groot maar divers van aard en sterk gefragmenteerd. Erg interessant voor een partij die heel veel klanten in portfolio heeft, gewend om gebruikservaringen te geven en delen (i.e. recommendation and rating). Hiermee wordt koopkracht gekoppeld aan een zeer krachtig kwaliteitsinstrument. En dat is hard nodig in deze markt.

In potentie een riskante stap. Want waar je een geleverd product simpelweg kunt retourneren, ligt dat bij eenmaal geleverde diensten anders. De vraag ligt bij Amazon dan ook voor hoe kwaliteit te borgen. Hiervoor test het Amerikaanse bedrijf met verschillende soorten voorwaarden; voor zowel aanbieders als afnemers van diensten.

Mocht Amazon er in slagen dit spelletje goed te spelen en een betrouwbaar imago op te bouwen onder haar eigen klanten, dan ligt de weg open naar een zeer lucratief marktkanaal. Concurrenten als Google, Facebook, Microsoft, Yelp verdienen nu zelf al flink via advertentie-inkomsten uit deze dienstensector. Zij volgen de initiatieven van Amazon met Argusogen.

Bron

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>