Platform Social Business

ANWB start lokale vervoersservice Automaatje

Posted In Deeleconomie, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op vrijdag, januari 23rd, 2015 With No Comments »
Share Button

automaatje-kl141406-webANWB is samen met welzijnsorganisaties en de gemeente Barneveld een lokale vervoersservice voor en door eigen inwoners gestart: Automaatje. Het gaat hier om een maatschappelijk project waar geen winst op wordt gemaakt. Het platform richt zich op lokale hulpbehoevenden voor wie het openbaar vervoer of de taxi een probleem is.  Vrijwillige chauffeurs uit jouw buurt vervoeren je met hun eigen auto tegen een tarief van dertig cent per kilometer en de parkeerkosten. Op deze manier, zegt ANWB, houden mensen die moeilijk de deur uit kunnen de mogelijkheid en vrijheid zich te verplaatsen.

‘Platform tart wel alle wetten van het huidige internet’

  • Aanmelden gebeurd lokaal. Helaas niet via de website automaatje.nl (die is te koop, meldt de website), maar op de lokale website welzijnbarneveld.nl/automaatje. Daar is op zich nog niet zoveel mis mee.
  • Vervolgens dien je bij aanmelding een formulier te downloaden. Waar het formulier naartoe dient te worden gestuurd is niet duidelijk.
  • Er wordt gevraagd 2 dagen voorafgaand aan het door jou gewilde ritje telefonisch contact op te nemen met Welzijn Barneveld.
  • Inschrijven kost ook nog eens minimaal 10 euro per jaar.

Goedbedoeld, maar er zijn alternatieven

Begrijp me goed, Automaatje is een mooi initiatief dat aansluit op een behoefte. Maar er zijn tal van mooie, snellere initiatieven, die exact dezelfde behoefte vervullen, die sneller werken zonder inschrijfkosten en zonder administratieve rompslomp. Denk aan:

  • Superburen voor het vinden van buren die je kunnen helpen
  • WeHelpen waar je hulp kan aanbieden en vinden bij jou in de buurt.
  • Croqqer om een vrijwilliger bij je in de buurt te vinden
  • Buuv.nu waar buren elkaar helpen zonder dat er iets tegenover hoeft te staan

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>