Platform Social Business

[App] MonkeyParking: verdien geld door je parkeerplaats beschikbaar te stellen

Share Button

Stel je zit in je auto en hebt haast omdat je een vergadering hebt midden in de binnenstad. Het vinden van een parkeerplaats valt niet altijd mee…. Hoe zou het zijn wanneer je direct iemand kunt betalen om jouw een parkeerplaats te gunnen? De sharing app MonkeyParking faciliteert deze contacten. Je checked de beschikbaarheid van een aangeboden (bezette) parkeerplaats via de app. Deze plaats is door andere MonkeyParkers aangeboden tegen een bepaalde prijs. Wanneer je de prijs bent overeengekomen ontvang je de coördinatie van de exacte parkeerplaats.

Dit platform heeft de intenties en de ambities zoals die van Uber of Airbnb en is een nieuw initiatief op het gebied van mobiliteit. De eerste test vind nu (mei 2014) plaats in San Francisco en Rome. Jouw stad aanmelden? bezoek de site. Een beetje gek is het wel om iemand betalen om zijn of haar parkeerplaats te verlaten. Dat vind ook de overheid in San Francisco, meld TechChrunch, die aangeeft dat dit het zoveelste voorbeeld is van een techbedrijf dat geld verdient aan het beschikbaar stellen van publieke ruimte.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.