Platform Social Business

Autodeelbedrijf Tapazz genomineerd voor Ashden Sustainable Travel Awards

Share Button

tapazz-youtube-3Het Belgische coöperatieve autodeelbedrijf Tapazz is genomineerd voor de international Ashden Sustainable Travel Awards. Deze prestigieuze internationale award stelt zich ten doel om duurzame, schone energie voor iedereen beschikbaar te maken. De winnaar ontvangt niet alleen maar prijzengeld maar krijgt vooral een platform om hun werk te promoten in de community van duurzaam energie. 

Tapazz onderscheid zich als organisatie in de deeleconomie. Het bedrijf kent geen aandeelhouders maar is een erkende coöperatieve vennootschap (CVBA). Dit betekent dat vele kleine aandeelhouders kunnen deelnemen aan  het bedrijf. Tapazz biedt particuliere autobezitters een softwareplatform om hun eigen auto op een makkelijke, zorgeloze en financieel interessante manier te delen met andere leden. Het systeem is sinds oktober 2013 toegankelijk voor iedereen.  De visie van Tapazz is dat deelnemers kunnen investeren, overleggen en creëren in een transparante structuur om zo samen te zorgen voor een duurzame mobiliteit. Tapazz heeft circa duizend leden die samen rond de honderd auto’s delen.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>