Platform Social Business

Bouw je eigen deeleconomie platform

Share Button

BakstenenDe deeleconomie is een fascinerende ontwikkeling. Loop jij met een deeleconomie idee rond maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Ben je een organisatie en wil je jouw markt domineren door een deeleconomie platform te starten? Er zijn inmiddels tal van platforms beschikbaar die je morgen laten beginnen. Elke Vendor geeft aan dat zij het moeilijke code schrijven al voor je hebben gedaan en ze nemen je dus werk uit handen. Je hoeft alleen nog maar jouw community te ontwikkelen. Kijk naar deze drie Vendors:

Near.me

screenshot-near-me.com 2015-01-24 19-28-10Near.me is een platform dat jouw deeleconomie marktplaats voor je maakt. Near.me zorg voor alle features, tools om te ruilen, handelen, verhuren of verkopen. Kortom je hoeft niets zelf te programmeren.  Via een dashboard kun je jouw deeleconomie platform gemakkelijk aanpassen aan al je wensen. Login kan via allerhande sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Vervolgens is het enige wat je hoeft te doen is jouw deeleconomie beweging te starten. Je kunt focussen op de marketing terwijl Near.me jouw Chief Technology Officer is.  Inclusief betalingsafhandeling Near.me is gevestigd in San Fransicso in de Verenigde Staten.

Sharetribe

screenshot-www.sharetribe.com 2015-01-24 19-30-27Sharetribe maakt al sinds 2008 sharing economy platforms. De kinderziektes zijn er dus uit omdat de fase waarin ze probeerden en fouten maakten achter zich hebben gelaten. Dat heeft geleid tot de lancering van een aantal marktplaatsen. Sharetribe ziet zichzelf als het CMS voor de deeleconomie zoals WordPress een CMS is voor online websites en Magento een CMS is voor veel online winkels. Sharetribe is een opensource platform zodat iedereen de code zo kan aanpassen aan zijn eigen wensen. Het is het doel van Sharetribe om de bouw van deeleconomie marktplaatsen laagdrempelig te maken zodat iedereen er een kan beginnen. Sharetribe is gevestigd in Helsinki, Finland.

Winne2

screenshot-www.winne2.com 2015-01-24 19-33-48Ook in Nederland zijn er initiatieven. Winne2 is een krachtig platform voor het opzetten van specifieke marktplaatsen of deelomgevingen (voor B2B/B2C of P2P). Het platform kan gebruikt worden voor zowel aanbod in de vorm van middelen (verhuurbare of deelbare objecten), mensen (beschikbare uren/tijd) of services. Winne2 beschikt over diverse modules die kunnen worden gebruikt voor het succesvol opzetten van je deelomgeving of marktplaats. Winne2 is gevestigd in Maarn, Nederland.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>