Platform Social Business

Contributoria is een soort Blendle, maar dan anders

Posted In Crowdfunding &-sourcing, PSB, Social Enterprise & Collaboration - Door Antal de Waij op dinsdag, augustus 26th, 2014 With No Comments »
Share Button

contributoria-overview-1-638Contributoria lijdt sinds haar oprichting begin dit jaar een bloeiend bestaan. Matt McAlister, CEO en mede-oprichter vertelt in een interview dat dit platform drie zaken combineert op succesvolle wijze:

  • Collaboratie
  • Crowdfunding
  • Drukwerk

 

Contributoria is een onafhankelijk journalistenplatform. Dit collectief van contentmakers is gekoppeld aan consumenten van berichten, die op drie niveau’s (soort brons, zilver en goud) abonnee kunnen worden.

De journalisten dienen voorstellen in voor te ontwikkelen artikelen. Andere journalisten kunnen zich op een voorstel inschrijven (collaborative). De abonnee’s kunnen zich inschrijven op de voorstellen waardoor er vanuit de vraagzijde een prioriteitenlijst ontstaat welke artikelen te produceren. Ook kunnen artikelen gedeeltelijk of geheel worden gesponsord (crowdfunding).

Zo wordt vraag en aanbod op elkaar afgestemd. Sinds het platform lanceerde zijn er twee opmerkelijke zaken gebeurd die de leiding heeft verrast:

1. de band tussen abonnee’s en journalisten bleek sterker dan gedacht.

2. als (marketing)grap is een echte krant gedrukt van Contributoria, die vervolgens de winkels uitvloog.

Bron

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>