Platform Social Business

Croqqer start crowdfunding campagne

Posted In Crowdfunding &-sourcing, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, augustus 19th, 2014 With No Comments »
Share Button

croqqer crowdfundingPERSBERICHT AMSTERDAM – Croqqer, een Nederlandse startup in de deeleconomie, heeft zojuist het startsein gegeven voor een crowdfunding-campagne op het platform Oneplanetcrowd. Doel van deze campagne is het ophalen van groeigeld om de maatschappelijke impact van deze sociale onderneming verder te vergroten door 100.000 mensen te verbinden.

Rob van de Star, oprichter van Croqqer: “Iedereen heeft dagelijks klussen die moeten gebeuren, maar waar geen tijd voor is of die je niet zelf kunt. Betaald, als ruilklus of als vrijwilliger. Het type klus varieert van het gras maaien, een IKEA-kast in elkaar te zetten, je website bijwerken, coniferen snoeien, de was tot de boodschappen doen. Er zijn duizenden studenten, gepensioneerden, professionals, huisvaders en -moeders die bereid zijn een klus in hun buurt op te pakken.

Hoe werkt het?

Registreren kan met je Facebook account op www.croqqer.com waarna je jouw klus plaatst in verschillende secties zoals bijvoorbeeld transport, digitaal, tuinieren of dienstverlening. Na het oppakken of plaatsen van een klus worden de ‘Croqqers’ beoordeeld. Je ziet wie er boekt en wat anderen ervan vonden. Dus je haalt altijd betrouwbare mensen in huis.

Deeleconomie: gebruik in plaats van bezit

Croqqer sluit naadloos aan bij een andere manier van omgaan met goederen en diensten. Niet langer het bezit, maar het gebruik staat voorop in de deeleconomie. De nieuwe generatie consumenten wil op het juiste moment toegang hebben tot producten of diensten. Of het nu lenen van een boormachine, het delen van je auto is, het maken van een extra maaltijd of het delen van je tijd en talent is.

Crowdfunding

Met de crowdfunding campagne wil de Amsterdamse startup minimaal 100.000 euro ophalen om daarmee nog meer mensen hun tijd en talent te gaan laten delen. Onderdeel daarvan is het verder ondersteunen van de ‘buurtburgemeesters’. Dit zijn de nu al veertig lokale aanspreekpunten en vertrouwelingen voor de deelnemende Croqqers.

Converteerbare lening of kortingsbonnen

Je kan nu mede-eigenaar van Croqqer worden door een converteerbare lening aan te gaan. Verder kunnen geïnteresseerden kortingsbonnen van Croqqer kopen tegen een bedrag van 25 , 50 en 100 euro. “Je hoeft de kortingsbonnen natuurlijk niet zelf te gebruiken. De kluscoupon is ideaal om weg te geven als verjaardags, Sinterklaas- of Kerstcadeau”, aldus Van de Star.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>