Platform Social Business

Crowdshipping door TinyCarrier

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op woensdag, juni 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

e6b94e10.girlVia dit platform worden reizigers met internationale bestemmingen gekoppeld aan mensen die een pakketje of brief internationaal willen laten bezorgen. Het (internationaal) versturen van een pakketje of een brief kost tijd, veel geld en duurt soms te lang. En dat terwijl er dagelijks tienduizenden mensen de aardbol rondvliegen, waarvan sommigen best bereid zijn om wat voor een ander mee te nemen.

 

 

 

Deze vorm van deeleconomie appelleert aan twee gevoelens:

  • doe iets aardigs voor een ander
  • word er zelf financieel beter van

Bekijk deze video over de werking van TinyCarrier.

Betrouwbaarheid is hier natuurlijk van groot belang. Kom je als luchtkoerier met jouw pakketje niet in de problemen bij de douane? Door het vrijgeven van de identiteit van zowel afzender als ontvanger wordt dat geborgd. Daarnaast is het zo dat zowel de opdrachtgever als de luchtkoerier elkaar beoordelen. Daarmee wordt het kaf van het koren gescheiden.

TinyCarrier is hiermee een nieuw voorbeeld van een disruptief businessmodel, dat zich verhoudt tot koeriersbedrijven en expresdiensten zoals Uber zich tot de taxi-branche verhoudt. Partijen als DHL, TNT Express, Fedex en UPS zullen niet staan te juichen bij dit initiatief.

Eerder schreef ik dit artikel over een soortgelijk initiatief bij Uber zelf over pakketbezorging.

Bron

 

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>