Platform Social Business

De 10 beste quotes van de Crowdsourcing Week Europe 2014

Posted In Crowdfunding &-sourcing, PSB - Door Redactie op woensdag, november 5th, 2014 With No Comments »
Share Button

CSW Logo FinalDe knapste koppen op het gebied van crowdsourcing kwamen onlangs bij elkaar tijdens de Crowdsourcing Week Europe 2014 in Kopenhagen. 10 quotes geven goed aan wat de onderliggende thema’s en trends zijn die tijdens het congres besproken zijn.

#1 “There is a mental gap coming with our ability to engage with technology.”
Mick Walvisch, Assemb13d
Ons verstand kan de mogelijkheden en groei van de technologie niet bijbenen. En dat wordt alleen maar erger omdat onze omgeving steeds meer technologisch gedreven wordt. De toekomstige generatie, oftewel de huidige studenten, zullen wel in staat zijn om de potentie van de technologische mogelijkheden te benutten en daarmee de wereld te veranderen.

#2 “Platforms are the offices/factories of the future.”
Ernosto Spruyt, Mobbr.com
Het hele idee rondom de benadering van werk zal veranderen. Er zijn onderzoeken die aantonen dat binnen 6 jaar 40% van de arbeidspopulatie in de VS freelancer is. Online werkplatformen die dit faciliteren worden de virtuele kantoren van morgen.

#3 “Mass collaboration is the future of competitive advantage in business.”
Nick Wright, Crowdicity
Bedrijven omarmen crowdsourcing steeds meer als middel om slim zaken te doen. Dankzij crowdsourcing ben je als organisatie in staat om een concurrerend voordeel te creëren.

#4 “Crowdsourcing is an executive—not marketing—capability. It’s something your CEOs need to engage in.”
Sean Moffitt, Wikibrands
Om de mindset binnen organisaties te verbeteren is het belangrijk dat directies volledig betrokken zijn. Crowdsourcing biedt ook mogelijkheden om de belangrijkste stakeholders te betrekken. Denk daarbij ook aan je eigen medewerkers.

#5 “You don’t own your brand anymore. Honor the crowd’s co-ownership of your brand.”
Shelley Kuipers, Chaordix
Mensen willen tegenwoordig bij iets horen dat groter is dan zijzelf. De ALS Ice Bucket Challange is daarvan een voorbeeld. Participeren is een grote drijfveer voor consumenten.

#6 “Bitcoin is going to be the single biggest disruptor of the financial services—not the currency, but the blockchain technology behind it.”
Chris Skinner, Financial Services Club
Het contact tussen banken en klanten is tegenwoordig ‘screen-to-screen’ in plaats van ‘face-to-face’. Dit vraagt om een ingrijpende herstructurering van business modellen, it-architectuur en organisatiemodellen bij banken.

#7 “Crowdfunding is not about financing.”
Karsten Wenzlaff, German Crowdfunding Network
Crowdfunding gaat niet over financieren. Het gaat er om dat ideeën in een vroegtijdig stadium opgehaald worden zodat duidelijk is welke producten morgen verkocht worden.

#8 “Gender equality and equity is about access and empowerment.”
Babou Olengha-Aaby, Mums Mean Business
Een groter wordende groep van vrouwelijke ondernemers gaat de ongelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemer slechten.

#9 “If it’s free—if you can’t see the price tag, you’re probably the PRODUCT.”
Steve Jennings, NordicDEi
Als consument moet je je er bewust van zijn dat in ruil voor het gratis gebruik van een product of dienst de data die je afgeeft waarschijnlijk benut wordt als het product.

#10 “We’ve only discovered a fraction of the platforms that one might create.”
Daan Weddepohl, Peerby
Het digitaliseren van bestaande systemen is niet genoeg: compleet nieuwe systemen, business modellen en platforms zullen voortkomen uit crowd gedreven gebieden.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>