Platform Social Business

De boekenclub van Facebooks CEO Mark Zuckerberg

Posted In PSB, Social Media & Marketing - Door Antal de Waij op maandag, januari 5th, 2015 With No Comments »
Share Button

A Year of BooksFacebook’s CEO Mark Zuckerberg gaat om de week een nieuw boek lezen. Hij staat erom bekend dat hij elk jaar een ‘challenge’ voor zichzelf doet. Zo daagde hij zichzelf uit om Mandarijn (Chinees) te leren en om elke dag iemand, die naar zijn inzicht de wereld een beetje beter heeft gemaakt,  een bedankbrief te schrijven.

Zuckerberg vraagt zijn 30 miljoen Facebook vrienden om suggesties  en heeft een speciale Facebook pagina hiervoor aangemaakt onder de titel ‘A Year of Books.‘ Het is een pleitbetoog voor boeken geworden, zo zegt hij: “onze boeken leggen de nadruk op leren over nieuw culturen, meningsvorming, geschiedenis en technologieën.” Tot nu toe hebben ruim 75.000 mensen de pagina al geliked.

Interessant dat één van de kopstukken van de digitaliserende samenleving, waardoor boekverkopers het wereldwijd moeilijk hebben, zich nu wendt tot het medium boeken. Het eerste boek met de titel “The End of Power” door Moisés Naím is inmiddels uitverkocht in Amazon.

Wordt dit ’s werelds nieuwste boekenclub waarin elk lezenswaardigboek een zetje in de verkoopaantallen krijgt, zoals dat in Nederland gebeurd met #dwdd: Boek van de maand? De tijd zal het leren.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>