Platform Social Business

De uitdager uitgedaagd

Posted In Deeleconomie, PSB, Social Commerce - Door Redactie op dinsdag, september 23rd, 2014 With No Comments »
Share Button

20140917 Room MateTraditionele bedrijven werden door vele nieuwe start-ups in de deeleconomie uitgedaagd. De reacties op de veranderende wereld door de gevestigde orde zijn verschillend. Onlangs publiceerden we op dit platform al hoe de vakbonden reageerden op taxiplatform Uber. Het lijkt er op dat de vakbonden vooral de juridische weg willen bewandelen. Dat het ook anders kan, bewijst de Spaanse hotelketen Room Mate. Zij gaan gewoon de concurrentie aan met kamerbemiddelaar Airbnb.

Ook in Amsterdam
In Amsterdam gaat Room Mate van start met het verhuren van 20 appartementen. Particulieren kunnen hun huis ook aanmelden om via de site van de keten te verhuren. Er worden via de website BeMate.com al appartementen aangeboden in onder meer Madrid, Barcelona, Miami en New York.

Hoteldiensten
Het idee is dat gasten ook (betaald) gebruik maken van de diensten van het hotel van de keten. In Amsterdam is Room Mate eigenaar van het Aitana Hotel. Mensen kunnen daar bijvoorbeeld 24 uur per dag terecht om de sleutels van hun appartement op te halen. Daarmee zou Room Mate zich wel eens op een positieve manier kunnen onderscheiden omdat de huurder zo eigenlijk het beste van twee werelden kan profiteren: én het huren van locals én de service van een hotel. Idee van onze kant: roomservice en schoonmaken van het appartement om de huurder van het appartement nog meer gemak te bieden.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>