Platform Social Business

Deelplatform Croqqer Introduceert gemeenteplatform Croqqer+

Posted In Consumer 2 Consumer & P2P, PSB, Smart Cities - Door Antal de Waij op donderdag, november 27th, 2014 With No Comments »
Share Button

1535661_612989262088567_1639604521_nMet de invoering van de Participatiewet, Wmo en Jeugdwet op 1 januari 2015 staan de gemeenten aan de vooravond van grote veranderingen in het sociaal domein. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen heeft Croqqer een nieuw platform ingericht: Croqqer+. Hiermee wordt de participatie van buurtbewoners wijkgericht beschikbaar gemaakt.

Croqqer is een platform dat vraag en aanbod van prestaties en tegenprestaties aan elkaar koppelt. Je hebt als vrager zelf de keuze om te betalen voor een klus of daar een tegenprestatie tegenover te stellen. Zo kun je een oppasdienst ruilen tegen het laten plakken van je fietsband, bijvoorbeeld. Als aanbieder is het ook mogelijk je diensten gratis ter beschikking te stellen.

Croqqer+ heeft de volgende doelstellingen:

  1. vergroten van de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid
  2. versterken van de sociale cohesie en zorg voor elkaar
  3. het stimuleren van de buurteconomie

Croqqer+ bestaat uit een software-oplossing voor de gemeente die gebruik maakt van de kracht van het reeds operationele Croqqer buur-tot-buur platform : een landelijk dekkend en in de wijk geïmplementeerd netwerk van ‘echte’ mensen die elkaar helpen. Reeds bestaande netwerken die door een lokale overheid zijn gestart kunnen daarin worden geïntegreerd. Het platform bestaat uit een website en een app.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>