Platform Social Business

Facebook en Uber gaan samenwerken

Posted In Deeleconomie, PSB, Social Commerce - Door Antal de Waij op vrijdag, juli 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

FBenUberCEO Mark Zuckerburg van Facebook heeft gesproken met CEO Travis Kalanick over het mogelijk integreren van de Uberdienst in Facebook Messenger. Dat meldde Recode.net zojuist. Dat zou betekenen dat Facebook Messenger op weg is meer te zijn dan alleen maar een communicatiemiddel, maar ook een e-commerce platform zoals dat met bijvoorbeeld WeChat ook het geval is.

Geen commentaar

Facebook- en Uberwoordvoerders hebben geen commentaar gegeven op deze berichtgeving. Wat dat betekent? Vaak dat het waar is, maar dat er nog geen officiële statements te maken zijn, omdat de gesprekken hierover nog in volle gang zijn.

Logisch

In de wereldwijde concurrentie met communicatietool WeChat, die in China al een Taxi-integratie heeft, lijkt dit een logische stap voor Facebook Messenger. Voor Facebook zou deze deal een mooie stap zijn richting een nieuwe functionaliteit en Uber heeft zich er meteen van vergewist dat zij haar bereik instant vergroot. Facebook Messenger heeft ruim 200 miljoen gebruikers liet Zuckerberg onlangs weten. Daarnaast denken we bij platform social business, zou het Uber kunnen helpen in haar juridische strijd, omdat veel steden Uber nog willen verbieden. En Facebook verbieden zou gelijk staan aan politieke zelfmoord.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>