Platform Social Business

Facebook introduceert Safety Check

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Redactie op maandag, oktober 20th, 2014 With No Comments »
Share Button

20141016 Safety Check FacebookWat doe je in tijden van een ramp? Op Facebook checken of vrienden die op de rampplek zijn, veilig zijn. Juist op dit soort momenten is communicatie essentieel, zowel voor de mensen die op de rampplek zijn als voor hun familie en vrienden. Daarom introduceert Facebook nu Safety Check: een simpele manier om aan te geven dat je niets overkomen is. Je vrienden op Facebook kunnen dat meteen zien.

Safety Check
Bij een grote ramp helpt Safety Check je om:

  • Vrienden en familie te laten weten dat je veilig bent
  • Zelf te controleren of er vrienden aanwezig zijn in het getroffen gebied
  • Je vrienden als veilig te markeren

Alleen je vrienden op Facebook zien je safety status en de opmerkingen die je deelt.

Het begon in Japan
De directe aanleiding voor de ontwikkeling van de Safety Check was de aardbeving en tsunami in Japan in 2011. Facebook zag toen hoe mensen social media gebruikten om in contact te komen met hun vrienden en familie. De ontwikkeling van de Safety Check is dan ook gestart door de ontwikkelaars van Facebook in Japan.
Facebook heeft veel geleerd van grote rampen en heeft geleid tot de Safety Check. De Safety Check komt wereldwijd beschikbaar voor Android en iOS voor mobiel en laptop.

Hoe werkt de Safety Check
Als de tool is geactiveerd na een natuurramp en je bent in het getroffen gebied dan stuurt Facebook een bericht met de vraag of je veilig bent. Daarbij kijkt Facebook naar de woonplaats die je in je profiel hebt ingevuld, je laatste locatie als je de ‘nearby friends’ tool gebruikt en de stad waar je op dat moment internet gebruikt. Als Facebook je locatie verkeerd inschat en je dus niet in het getroffen gebied bent dan kun je aangeven dat je niet in het gebied bent. Ben je er wel dan selecteer je ‘I’m safe’. Je vrienden zien dat bericht dan meteen op je tijdlijn. Heb je zelf even niet de beschikking over internet of een mobiele telefoon? Dan kun je ook ‘safe’ gemeld worden door een vriend.

Met de Safety Check biedt Facebook een nuttige feature die in tijden van rampen veel ongerustheid weg kan nemen. Het zou helemaal mooi zijn als je ook nog een signaal af zou kunnen geven naar hulpdiensten in het geval dat je niet ‘safe’ bent zodat die snel op basis van je locatie naar je op zoek kunnen. Maar dat is misschien een volgende stap.

Bron

 

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>