Platform Social Business

Facebook presteert boven verwachting, mobiel en inkomen stijgt.

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Media & Marketing - Door Antal de Waij op woensdag, juli 29th, 2015 With No Comments »
Share Button

facebook money“Dit was weer een sterk kwartaal vaoor onze community”, zei Mark Zuckerberg, Facebooks oprichter en CEO. “Engagement blijft groeien voor all apps van Facebook en we blijven gefocused op het verbeteren van de kwaliteit van onze diensten”, aldus Zuckerberg.

Het gemiddelde aantal dagelijkse gebruikers van Facebook was 968 miljoen gebruikers een stijging van 17%, gemiddeld in juni 2015. Het aantal dagelijkse gebruikers groeit nu langzamer, vorig jaar was dit nog 19%.

Het aantal mobiele gebruikers was gemiddeld 844 miljoen, 29 % groei, gemiddeld in juni 2015. Ook hier neemt de groei af ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Toen was dat 39%

Het aantal maandelijkse actieve Facebook gebruikers in totaal is gestegen tot 1,49 miljard gebruikers waarvan 1,31 miljard mobiele gebruikers zijn.

Financieel

De inkomsten van mobiele advertenties was 76% van de omzet met een bedrag van 3,8 miljard dollar in het tweede kwartaal 2015. In 2014 was dit nog 2,6 miljard dollar. De advertentieinkomsten stegen met 43%.

Het omzetaandeel van mobiele advertenties was 76% ten opzicht van 62% in hetzelfde kwartaal in 2014. Een sterke stijging dus.

De kwartaal omzet van Facebook is gestegen met 39% naar ruim 4 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal in 2014 behaalde Facebook een omzet van ongeveer 2,9 miljard dollar. Toch ook een klein minpuntje, de operationele kosten van Facebook stegen van 1,5 naar ruim 2,7 miljard dollar, een stijging van 82%.

Er zijn geen specifieke cijfers voor Nederland vrijgegeven. Bron: Facebook

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>