Platform Social Business

FlyKly; elektrisch fietsen, maar dan beter

Posted In Internet of Things & Wearables, PSB, Smart Cities - Door Antal de Waij op maandag, januari 19th, 2015 With No Comments »
Share Button

FlyKlyJe kent dat wel. Wanneer je fiets in Nederland lijkt het of je altijd tegenwind hebt. Door het geploeter door weer en wind komt menigeen van ons bezweet aan op bestemming en dat is niet altijd even fijn. Dat vond Niko Klansek, oprichter en CEO van FlyKly ook. In de tijd dat hij naar New York verhuisde ging hij dagelijks van meeting naar meeting op de fiets maar kwam vaak bezweet aan. Met FlyKly kan je op de fiets naar je werk toe gaan zonder vermoeid of bezweet aan te komen. Je kunt je kleden voor je bestemming en niet voor de rit, zegt hij. Het wiel opnieuw uitgevonden.

Kortom the Internet of Things (IoT) gaat ons een handje helpen met een  wiel. Ja, je leest ’t goed een wiel en geen elektrische fiets. De mensen van FlyKly hebben het wiel zojuist opnieuw uitgevonden. Het fietswiel wel te verstaan. FlyKly is een elektrische aandrijver die zorgt dat je sneller accelereert zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

Visie

FlyKly wil steden van onderaf vormen om de kwaliteit van leven van haar inwoners te verbeteren. Dit doet zij door een mens-, stad- en milieuvriendelijke vervoersoplossing te bieden zodat mensen in de gelegenheid gesteld worden de mens en niet auto’s voorop te stellen in de steden.

Kickstarter

Gestart als Kickstarter project in november 2013 haalde FlyKly ruim 700.000 dollar op  terwijl het om ongeveer honderdduizend dollar had gevraagd. En nu is het elektrische wiel beschikbaar voor iedereen. Elektrische fietsen zijn natuurlijk niet nieuw maar wat FlyKly doet is innovatief en anders. Door alleen het wiel te maken kan je huidige fiets al elektrisch worden gemaakt.

App

FlyKly’s app gaat natuurlijk over data. De bijbehorende App geeft je informatie over je gereden afstand, snelheid, je batterij maar ook hoeveel watt je genereerd door bijvoorbeeld je pedalen achterwaarts te bewegen. Tevens kun je met de App kleine zaken beïnvloeden zoals de kracht van de remmen en welke topsnelheid hij nog ondersteund.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>