Platform Social Business

Frankrijk wil UberPOP vanaf 1 januari a.s. verbieden

Posted In Deeleconomie, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, december 16th, 2014 With No Comments »
Share Button

downloadEen woordvoerder van de regering heeft gisteren aangekondigd dat met nieuwe wetgeving UberPOP in het hele land verboden zal worden. Maar Uber zal als dienst nog steeds kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld om taxi’s op te roepen.

Het verbod wordt ingegeven door de vrees dat UberPOP-chauffeurs niet of onvoldoende zouden zijn verzekerd.

Pierre Dimitri Gore-Coty, Uber’s manager voor West-Europa, heeft verklaard dat Uber zich aan de wet zal houden en de uitspraak nader zal bestuderen.

Ook in Duitsland heeft Uber te maken gehad met ongunstige wet- en regelgeving. Daar Heeft Uber haar dienstverlening zodanig aangepast dat deze alsnog binnen de wettelijke kaders viel. Het vermoeden bestaat dat Uber deze strategie ook in Frankrijk zal toepassen.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>