Platform Social Business

Game waarbij je echt bloed afstaat geschorst door Kickstarter

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, november 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

 

Blood Sport, een game waarbij echt bloed wordt afgenomen als de speler in het spel gewond raakt, is door crowdfundingsite Kickstarter geschorst.

Het project startte op 18 november op Kickstarter en was bestemd voor gebruik bij professionele bloedbanken. Op deze manier konden deze het spel inzetten om nieuwe donors te werven. De makers benadrukken nooit de bedoeling te hebben gehad de game aan consumenten te willen hebben verkopen.

De gamer wordt via een infuus aan een bloedafnamezak gekoppeld, zoals dat bij reguliere bloedafname gebeurt. Blood Sport neemt elke keer een beetje bloed af wanneer de gamer in het spel gewond raakt.

Bekijk hier een video-impressie van de game:

Op moment van schorsing had dit project ca US$ 3.000 opgehaald. Het streefbedrag was gesteld op US$ 250.000. Kickstarter heeft de schorsing niet van een toelichting voorzien.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>