Platform Social Business

Geld overmaken kan ook met Snapchat

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Redactie op woensdag, november 19th, 2014 With No Comments »
Share Button

20141119 SnapchatSnel geld overmaken naar vrienden kan straks ook met Snapchat. Gebruikers hoeven alleen maar een chatsessie met een vriend te starten, een bedrag in te tikken en op verzenden te drukken. Dit lijkt leuk maar we vragen ons wel af hoe vaak het voorkomt dat je terwijl je met je vrienden aan het chatten bent, de behoefte hebt om snel geld over te maken. De tijd zal het ongetwijfeld uitwijzen…
De nieuwe functie, met de naam Snapcash, is gemaakt in samenwerking met Square, een Amerikaans bedrijf dat onder meer producten maakt om een smartphone of tablet om te toveren tot kassasysteem. Ook biedt Square een dienst waarbij mensen geld aan elkaar kunnen overmaken per e-mail. “We vonden die dienst zo mooi dat we met hen wilden samenwerken”, schrijft Snapchat op zijn blog. “We lieten Square een prototype van Snapcash zien en gelukkig waren ze enthousiast.”

Alleen in de VS
Om Snapcash te kunnen gebruiken, moeten gebruikers eerst hun pinpas aan hun Snapchat-account koppelen. Het systeem is dus geen vervanging van een pinpas of creditcard.
Snapcash is nog lang niet voor iedereen beschikbaar: het werkt alleen in de Verenigde Staten en voor gebruikers van 18 jaar en ouder. Of en wanneer het product naar Nederland komt, is niet bekend.

Onderschepte snaps
Snapchat is het meest aangehaalde voorbeeld van zogeheten ‘kortstondige communicatie’: de ontvanger van een Snapchat-foto kan die maar een paar seconden zien, waarna de foto permanent verdwijnt. Om die reden wordt de app ook gebruikt om pikante kiekjes te sturen, vaak door jongeren.
Vorige maand ontstond opschudding toen bleek dat tienduizenden afbeeldingen die via de Snapchat-dienst zijn verstuurd waren onderschept. Kwaadwillenden gebruikten een kloon van de Snapchat-app, die precies hetzelfde doet als de officiële app, behalve één ding: foto’s verwijderen.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>