Platform Social Business

Geldvoorelkaar.nl zoekt samenwerking met BKR

Posted In Crowdfunding &-sourcing, PSB - Door Antal de Waij op maandag, juli 7th, 2014 With No Comments »
Share Button

Financiële screening crowdfunder is noodzakelijk geworden.

Geldvoorehttp://www.dreamstime.com/stock-photo-euros-background-image12890720lkaar.nl, dat zich met een totaal van 500 gefunde projecten en ruim 32 miljoen euro aan verstrekt krediet het grootste crowdfundingplatform van Nederland mag noemen, ziet de rechtstreekse koppeling met het BKR vooral als een preventieve maatregel.

De screening is nodig om te achterhalen of er nog openstaande schulden zijn en of de crowdfunder zich niet ‘overleent’.

Crowdfunders moesten al zelf BKR-gegevens aanleveren, maar dat bleek in de praktijk een omslachtig proces. Ook de BKR zelf heeft baat bij de koppeling met het crowdfundplatform, want die krijgt zo een completer beeld van het leengedrag van mensen.

Het komt nu enkele keren per jaar voor dat het crowdfundplan van een ondernemer wordt afgewezen op basis van te hoge privéschulden.

Tot op heden ontbreken er eenduidige regels voor crowdfundingsplatformen.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>