Platform Social Business

Generatie Y kijkt steeds meer video op mobiel

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Media & Marketing - Door Antal de Waij op woensdag, februari 25th, 2015 With No Comments »
Share Button

Netflix-mobile-chart-2_referenceGeneratie Y laat keer op keer zien dat dat zij als digital native een onderscheidende omgang hebben ten opzichte van de andere digitale populatie. Specifiek geldt dit voor 18 tot 34 jarigen. Deze generatie is veel meer met mobiel bezig dan eerdere generaties en hun netflix-gebruik is daar een afspiegeling van.

Mensen in de generatie 18 tot 34 jarigen kijken Netflix voor bijna 50% van de tijd op hun smartphone of tablet. Ter vergelijking, ‘slechts’ 36 procent van de 35 tot 54 jarige kijkers streamen Netflix via hun mobiel en slechts 30% van de 55 plussers.

Het is dus duidelijk dat Generatie Y (ook wel Millennials genoemd) gemakkelijker gebruik maken van mobiele platforms dan oudere generaties. Toch is dit weer een extra signaal dat mobiel video streaming erg belangrijk is geworden voor bedrijven. Een groot percentage kijkers profiteren steeds meer van hun snellere mobiele internetverbinding en kijken steeds meer TV terwijl ze onderweg zijn. Dit veranderende consumentengedrag is essentieel voor bedrijven om te onderschrijven.

Bron: Comcast

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>