Platform Social Business

Google betaalt $25 miljoen voor .app top level domein

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op vrijdag, februari 27th, 2015 With No Comments »
Share Button

google-3Google heeft zojuist 25 miljoen dollar betaalt voor de exclusieve rechten voor het gebruik van het .app top level domein.

Google besloot in 2012 al om voor een aantal top-level domeinen in te schrijven nadat ICANN, de organisatie die controle uitoefent over alle wereldwijde domeinnamen had besloten om het aantal top-level domeinnamen uit te breiden.

Google besloot destijds in te schrijven voor een groot aantal inclusief .docs, .android. free, plus, store, tube, spot, home en natuurlijk .app.

gtld_x2

Amazon kocht onlangs het .buy domein voor 5 miljoen dollar en .spot voor 2.2 miljoen dollar. De investering van Google steekt daar nogal bij af. Het is het grootste bedrag dat ooit betaald is voor een top-level domien.

Amazon bought “.buy” for nearly $5 million and “.spot” for $2.2 million in fall 2014.

Hoewel Google geen specifieke plannen heeft bekend gemaakt voor het .app domein past het wel in de strategie om meer betekenis te krijgen in de mobiele markt.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>