Platform Social Business

Google gaat P2P geld uitlenen

Posted In Consumer 2 Consumer & P2P, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op vrijdag, februari 6th, 2015 With No Comments »
Share Button

Google en lendingclubGoogle en het andere beursgenoteerde P2P leenplatform de Lending Club gaan samenwerken. Ze hebben onlangs een samenwerking bekend gemaakt. De Lending is ’s werelds grootste P2P marktplaats waar mensen geld kunnen lenen. Het programma houdt in dat Lending Club dat Google leningen kan verstrekken tegen lagere rente dan gebruikelijk via Lending Club aan specifieke Google Partners. Dat zijn zo’n tienduizend bedrijven. Google partners krijgen dus hiermee toegang tot goedkoper kapitaal en hebben geen bank meer nodig… De toegang tot dit type kapitaal stelt Google partners in staat te investeren in bijvoorbeeld extra personeel of andere zaken. Het is de eerste keer dat Google eigen kapitaal gebruikt om haar partners te versterken.

De Lending Club is de grootste marktplaats van leners en investeerders. Leners kunnen tegen lagere rente gemakkelijk geld lenen. Dat kan zelfs via je mobiele telefoon. Investeerders verschaffen het kapitaal in ruil voor rente. Lending Club faciliteert de infrastructuur om de kosten laag te houden. Hun missie is het banksysteem te wijzigen in een transparant en zeer efficiënte marktplaats voor geld.

Op dit moment geldt het programma alleen voor partners in de Verenigde Staten.

Bron: PR newswire

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>