Platform Social Business

Google ontwikkelt concurrent Uber

Share Button

goober_google_uberTerwijl taximarktplaats Uber een groeiende belangstelling heeft ontwikkelt van overheden, boze chauffeurs en vaak slechte pers heeft Google aangekondigd zelf een taxi marktplaats te ontwikkelen.

In 2013 ontving Uber nog een investering van Google Ventures van 258 miljoen dollar en in 2014 nog veel meer. Google heeft een zetel in de raad van bestuur van Uber. Maar …het lijkt erop dat de liefde over is en dat ze eerder concurrenten dan bondgenoten zullen zijn. Saillant detail: Uber kondigde aan zelfrijdende auto’s te gaan ontwikkelen en komt hiermee op het terrein van Google. Lees hier meer over Uber’s zelfrijdende auto’s.

Google heeft nooit een geheim gemaakt van haar ambities om personenvervoer te willen veranderen. Lary Page, een van Google’s oprichters, heeft een persoonlijke fascinatie voor dit soort zaken. Tussen de regels door is Google al begonnen. Zij heeft vorige week een aantal partners uit de deeleconomie toegelaten in haar dienste Google Now. De diensten Pandora, Airbnb en Uber concurrent Lyft. Rarara wie er in dit lijstje niet voorkomt?

Bron Bloomberg

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>