Platform Social Business

Google wil gezondheidsgegevens verzamelen met Google Fit

Share Button

Google FitVolgens diverse goedingelichte bronnen werkt Google aan een nieuwe dienst: Google Fit. Het idee is om data te verzamelen en te aggregeren van diverse populaire Fitness Trackers en gezondheids-apps. Denk daarbij aan stappentellers of een bloed/glucose monitor. De dienst zal worden gelanceerd op de Google I/O: een congres voor software ontwikkelaars dat gehouden wordt op 25 en 26 juni.

Eerder experimenteerde Google met de dienst Google Health, maar dat is niet echt van de grond gekomen en de dienst is dan ook gestopt. De reden hiervoor ligt in het feit dat mensen de data niet zelf willen verzamelen en aggregeren. Mensen willen informatie die betekenis heeft. Daarnaast vinden consumenten beloningen en een feedbackloop interessante mogelijkheden.

Het ziet er naar uit dat Google Fit wordt ‘opgehangen’ aan Android Wear, een versie van Google’s mobiele operating systeem dat geschikt is voor wearables, zoals horloges en kleding. Op deze manier kan iemand die twee of drie wearables draagt, zoals een stappenteller en een hartslagmeter, Google Fit gebruiken om alle gegevens centraal te analyseren.

Grote bedrijven zoals Apple, Samsung en Google zullen wearables gaan gebruiken om meer data te verzamelen en hun tentakels verder in het digitale ecosysteem te verspreiden.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>