Platform Social Business

Hamburg zegt “Nein” tegen Uber

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op vrijdag, juli 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

Hamburg, met bijnTaxi-DW-Sonstiges-Hamburga 2 miljoen inwoners na Berlijn de grootste stad van Duitsland, heeft  Uber Pop verboden. Dit is een soort snorderdienst, waarbij particulieren met hun eigen auto in te huren zijn voor ritten. Uber is al aanwezig in Berlijn en München, Hamburg en Frankfurt zijn de volgende steden waarnaar deze p-to-p taxidienst wenst uit te rollen.

Hamburg beroept zich op een benodigde vergunning voor personenvervoer. De meeste Uberaanbieders hebben deze vergunning niet. Hamburg wijst erop dat zij een boete van € 1.000,- per geconstateerde overtreding zullen opleggen.

Uber wil dit besluit desnoods gerechtelijk aanvechten, met als reden dat de huidige regels niet meer passen bij het huidige smartphone-tijdperk. Het niet voor het eerst dat Uber op obstakels stuit bij de uitrol van Pop. Dat gebeurde ook in Berlijn en eerder dit jaar werden in Brussel zelfs auto’s die voor Uber Pop reden in beslag genomen omdat de Belgische overheid geen toestemming gaf. De rechter oordeelde toen dat Uber Pop leidde tot oneerlijke concurrentie.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>