Platform Social Business

Instagram of Twitter, met welk platform wordt straks geld verdiend?

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Commerce - Door Antal de Waij op dinsdag, december 16th, 2014 With No Comments »
Share Button

instagramtwitterVorige week werd bekend dat Instagram inmiddels Twitter voorbij is gestreefd in aantallen gebruikers. Instagram heeft nu meer dan 300 miljoen accounts; joepieeee! Maar gaat daarmee het grote geld ook binnenstromen? Welke van deze twee platformen heeft eigenlijk de meeste potentie, waar het rendement betreft?

Instagram’s CEO Kevin Systrom was verheugd over het passeren van de magische grens, maar gaf in zijn blog meteen aan dat hij het mes wil zetten in de zogenaamde ‘fake accounts’ van Instagram. Accounts van huisdieren, bushokjes en dubbele accounts van een en dezelfde persoon. Dit om de betrouwbaarheid van het netwerk als geheel te borgen. Als Instagram nu heel rigoreus te werk gaat, duiken ze vast onder de grens van 284 miljoen en wordt Twitter weer de grootste van de twee. Een klein stemmetje in mij zegt dat Instagram niet onder die grens zal eindigen…

Goed, Twitter is nu voorbij gestreefd, maar is dit daarmee de dinosaurus geworden? Dat valt best mee. Twitter zet nu 85% om via mobiel adverteren, een markt met groeipotentie. Dit soort cijfers moet Instagram nog maar zien neer te zetten. Mocht Instagram daar inderdaad in slagen, zal Twitter haar meerdere moeten erkennen.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>