Platform Social Business

Interview donderdag met Mirjam Goudswaard van Minibieb

Posted In Consumer 2 Consumer & P2P, Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op donderdag, september 25th, 2014 With No Comments »
Share Button
minibiebVoor Platform Social Business spraken wij met Mirjam Goudswaard, oprichter van Minibieb.nl.
Minibieb is in feite een platform voor particulier beheerde ruilbibliotheken. Minibieb richt zich op het stimuleren van zogenaamde Minibiebs in heel Nederland (en België). De website geeft een overzicht van alle aangesloten Minibiebs. Minibieb.nl is in april 2013 gestart en er staan in nu ruim 200 Minibiebs op. Het aantal groeit nog steeds, met 1 à 2 nieuwe Minibiebs per dag.

Kan je iets vertellen over hoe het idee voor minibieb.nl is ontstaan?
“Ik zag op internet een artikel over een man in Amerika die in zijn tuin een kastje had staan waar de buurt boeken uit mocht lenen of ruilen. Ik vond dat zo leuk, dat ik ook zo’n kastje bij mijn huis wilde. Van het één kwam het ander. Terwijl ik nadacht over mijn eigen kastje, onstond gelijk het idee om een website te maken met daarop andere al bestaande ruilbibliotheken en het idee om het te stimuleren.”

selfieWat waren de verwachtingen bij aanvang en in hoeverre zijn deze uitgekomen?

“Eigenlijk ben ik vrij onbevangen gestart met Minibieb. Ik had weinig verwachtingen en was juist erg benieuwd wat er zou gaan gebeuren. Het heeft me eigenlijk wel verbaasd hoeveel enthousiasme er voor Minibieb is. Ik hoopte op 100 aangesloten Minibiebs in één jaar tijd. Het zijn er nu na anderhalf jaar ruim 200, dus dat is een ontzettend mooi resultaat!”

logo-minibieb10Wat was de grootste te nemen hindernis in de fase voor livegang?

“Er waren eigenlijk heel weinig hindernissen. Het was vooral een kwestie van gewoon doen.”

Je houdt minibieb.nl gratis voor deelnemers, waar liggen voor jou/jullie de verdiensten? Kortom, hoe verdien je je geld?
“Niet. Er zit geen verdienmodel vast aan Minibieb. Er zijn wat inkomsten uit de webshop, maar dat is echt minimaal.”

Wat is jouw advies aan iedereen die overweegt een soortgelijk initiatief te gaan beginnen?
“Denk goed na hoe je enorme groei op wilt vangen. Als je met een initiatief start op kleine schaal en het wordt goed opgepikt, dan kan de groei ineens enorm zijn. En dan moet je goed nagedacht hebben of je zelf de middelen en tijd hebt om dat op te vangen.”

Aan wie geef je het interview-stokje door? 
“Maarten van der Velde van Buurbook.”

Eerder verschenen interviews in deze serie:

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>