Platform Social Business

KLM stewardessen kunnen worden geliked!

Share Button

Zojuist verscheen een persbericht van KLM waaruit blijkt dat de ‘koninklijke”  een app wil uitbrengen waarin passagiers kunnen aangeven wat ze van een stewardess vinden. KLM wil een app op de markt brengen onder de werktitel ‘Like the Crew’. Naast het schrijven van een complimentenbrief wordt beoordeling van de service dus nu ook digitaal mogelijk.

Het idee voor de app is ontwikkeld nadat veel passagiers via sociale media hun waardering voor de service aan boord kenbaar maakten. De app stelt passagiers in staat feedback te geven over de inflight service als geheel maar niet voor elk individueel crewlid. Reviews van de persoonlijke leden van de crew blijven via het huidige HR systeem gedaan.

De app is in een pilot (woordgrapje?) getest in april en mei van dit jaar op de route naar Toronto. Op een 5 puntschaal konden passagiers in de app de vraag “hoe was uw vlucht?” beantwoorden. De resultaten worden nu in samenwerking met de vakbonden beoordeeld. De Telegraaf meldde vandaag dat vakbond VNC woedend is over dit voornemen.

Wij van de redactie van Platform Social Business zijn benieuwd hoe jij hierover denkt. Vind je dat het beoordelen van personen of crews moet kunnen? Draagt dit bij aan een betere dienstverlening? Geef ons je mening!

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>