Platform Social Business

Lokaal delen: Berg en Deel

Share Button

20140828 Berg en DeelGroot, groter, grootst… Dat is toch vaak de ambitie van ondernemingen die actief zijn in deeleconomie. Op zich niets mis mee, maar ik wil jullie graag wijzen op een lokaal initiatief. Gewoon in Nederland in het dorp Berg en Dal. Ook daar willen ze groot worden maar dan wel binnen de grenzen van het dorp. De naam van dit initiatief: Berg en Deel.

Wat is Berg en Deel?
In Berg en Dal komen buurtbewoners virtueel maar ook fysiek bij elkaar om samen het delen in het dorp te stimuleren. Het delen van eten, boeken, gereedschap, speelgoed, hulp, inspiratie, tuinbankjes, pizzaovens, tuindeelhuisjes, etc. En dat doen ze gewoon omdat ze het fijn vinden om minder te bezitten en omdat je samen gavere dingen kunt doen dan alleen. Kortom, van delen word je blij.

Slimme opzet
Berg en Deel is slim opgezet. Aan de ene kant zijn er echt lokale initiatieven. Zo krijgen de kinderen op school les in deelkunde en komt een groep inwoners één keer per maand bij elkaar. Daarnaast is er een eigen Facebook pagina en er kan gedeeld worden via bergendeel.nl. Maar de site verwijst ook naar meer bekende deelplatformen zoals SnappCar, Peerby, WeHelpen en Thuisafgehaald. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden als er al uitstekende platformen zijn om je doel te behalen?

Wil je zelf ook een lokaal deelplatform opzetten? Neem dan eens een kijkje op de website van Berg en Deel voor inspiratie. Enne… deel je ervaringen met ons. Succes!

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>