Platform Social Business

London start grootschalig elektrisch deelauto initiatief in 2015

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, juli 22nd, 2014 With No Comments »
Share Button

AutolibBereikte ons eind mei nog het nieuws dat deelauto initiatief Car2Go stopte in London, omdat naar eigen zeggen de sterke Engels cultuur van auto-eigendom expansie in de weg zit, start de Gemeente London doodleuk een grootschalig elektrisch deelauto initiatief in 2015.

In haar strijd tegen luchtvervuiling zal de Gemeente ruim 3.000 goedkope, milieuvriendelijke elektrische auto’s vanaf maart toestaan, aldus de London Evening Standard. London volgt hiermee Parijs waar autodeelbedrijf Autolib  in enkele jaren een enorm succes boekte.

Eenvoudig & goedkoop

Het systeem is eenvoudig. Gebruikers registreren zich vooraf en zijn vanaf dan in staat een auto te reserveren, ermee rond te rijden en opnieuw op een plaats te parkeren. Het systeem kent duizenden parkeerstations door de hele stad. Geregistreerde klanten ontvangen een elektronische lidmaatschapskaart om auto’s te openen en een auto heeft een actieradius van circa 250 kilometer.

Een lidmaatschap gaat 10 Engelse ponden per maand kosten en 5 pond per half uur voor het gebruik van de auto.

Kritiek op het systeem

Het systeem, dat uit Parijs komt, kent ook kritiek. De belangrijkste klacht van gebruikers is dat de parkeerplaats in gebruik wordt genomen door niet geautoriseerde gebruikers. Een andere klacht is dat er twijfels over bestaan dat het systeem het aantal auto’s in de stad laat dalen, immers er rijden er ruim 3.000 rond en het is daarom een zorg dat deze drieduizend auto’s juist zullen leiden tot meer verkeerscongestie dan het reduceren ervan. Tevens is één van de bezwaren dat het systeem oneerlijke concurrentie is ten opzichte van andere autoverhuurbedrijven en taxibedrijven.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>