Platform Social Business

Manutan komt met b-t-b Peerby

Posted In Deeleconomie, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op donderdag, december 18th, 2014 With No Comments »
Share Button

maxresdefaultManutan gaat haar eigen klanten actief aanmoedigen om gebruiksproducten, die slechts af en toe nodig zijn, van elkaar te huren of lenen. Rond 1 maart 2015 verwacht de b-to-b postorderaar een platform te introduceren om leen of huur van goederen mogelijk te maken. “Deze initiatieven passen bij onze kernwaarden: adviseren, delen en leren in de supply chain”, zegt Ghislaine Duymelings (managing director Benelux).

De introductie van een dergelijk deelplatform is opmerkelijk, omdat Manutan geld verdient aan de verkoop van artikelen die straks gratis kunnen worden geleend van een bedrijf om de hoek.

Na deze introductie wil Manutan met andere services komen, zoals gratis workshops over logistiek, transport, voorraadbeheer en distributie. Manutan verkent verder mogelijkheden om gebruikte producten te repareren, reconditioneren, als tweedehands aan te bieden of te recyclen. Volgens Duymelings draaien de initiatieven niet alleen om efficiënter gebruik van middelen mogelijk te maken, maar ook om de relatie van de klant met zijn omgeving te versterken.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>