Platform Social Business

Microsoft komt met smartwatch

Posted In Internet of Things & Wearables, PSB - Door Redactie op woensdag, oktober 22nd, 2014 With No Comments »
Share Button

20141021 microsoft-smartwatchVolgens Forbes komt ook Microsoft binnenkort met een smartwatch. Het zakenblad heeft begrepen dat het nieuwe apparaat niet alleen een horloge wordt, maar ook een wearable waarmee gezondheidszaken als de hartslag kunnen worden gemeten. De smartwatch wordt binnen enkele weken onthuld.

Hoe het slimme klokje van Microsoft gaat heten, weet Forbes niet, maar wel heeft het blad vernomen dat de smartwatch niet alleen te gebruiken zal zijn in combinatie met Windows-computers. Ook iOS en Android gaan ondersteuning krijgen voor de nieuwe gadget en een van de belangrijkste verkoopargumenten zou de batterijduur worden. Waar Android-concurrenten als de Samsung Galaxy Gear en de Moto 360 binnen een dag door hun accu heen zijn, moet de smartwatch van Microsoft zeker twee dagen meegaan. Hoelang de batterijduur van de Apple Watch is, is niet bekend.

De komst van een Microsoft-smartwatch is geen complete verrassing. In mei lekte al uit dat het bedrijf ontwikkelaars van het Kinect-team had afgehaald om aan een wearable te werken. Dat het slimme horloge ook met besturingssytemen van concurrenten overweg kan, lijkt een bewuste keuze van de nieuwe CEO Satya Nadella. Hij gaf na zijn aantreden al aan dat Microsoft niet blind moet zijn voor de concurrentie en juist zo veel mogelijk applicaties en apparaten geschikt moet maken voor systemen van bijvoorbeeld Google en Apple.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>