Platform Social Business

Microsoft komt met wearable: Microsoft Band

Share Button

Microsoft BandMicrosoft heeft de ‘Microsoft Band’  aangekondigd. Een draagbare polsband die gezondheid- en fitness-gerelateerde zaken kan monitoren zoals hartslag en slaapritme. De polsband is voorzien van een GPS locator en stelt gebruikers in staat loop- en fietsroutekaarten te gebruiken. De Microsoft Band is geschikt voor iOS, Android en Windows telefoons. Wanneer je de band op je telefoon hebt aangesloten kun je de functies personaliseren met zaken als leeftijd, lengte en gewicht.

Deze informatie wordt gebruikt om berekeningen te maken, zoals de lengte van je reis per dag of het aantal calorieën die je verbrandt tijdens je work-out. Aardig is wel dat de band net als Microsoft telefoon en PC platform werkt met ‘tiles’  die je op de band kunt ‘swipen’. Opvallend is de connectiviteit van de band die je kunt koppelen aan je Facebook of Twitter account, maar ook aan je Starbucks betaalkaart (alleen in de USA).

Even technisch: de display is rechthoekig, 11mm x 33mm, en heeft een resolutie van 320×106. De batterijduur is 48 uur en laadt binnen anderhalf uur op. De kosten van het het apparaatje: ongeveer 200 dollar.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>