Platform Social Business

Minister Kamp bereid wet aan te passen voor taxidienst Uber

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, juni 3rd, 2014 With No Comments »
Share Button

uber taxiOp 27 mei 2014 beantwoordde Minister van Economische zaken, Henk Kamp, schriftelijk de kamervragen die gesteld zijn naar aanleiding van het verbod op taxidienst Uber in Brussel. Hierin geeft hij aan dat innovatieve diensten als Uber maar ook AirBnb zich moeten houden aan de huidige wet en regelgeving. Tot zover niets nieuws maar tegelijkertijd geeft hij aan dat “Als door het beschikbaar komen van innovatieve toepassingen blijkt dat de bestaande wet- en regelgeving belemmerend werkt en maatschappelijke belangen ook op andere wijze kunnen worden geborgd, zal het kabinet dit welwillend bezien”.

Op de expliciete vraag of de minister bereid is eventuele belemmeringen voor deze innovatieve toepassingen te inventariseren en weg te nemen is zijn antwoord: “Door innovaties in dienstverlening zal ook de overheid mogelijk haar beleid en regels opnieuw moeten bezien”. “Waar dat nodig is, is de overheid hiertoe bereid. Download hier de brief in PDF van de Minister aan de Tweede Kamer.

Op de website Taxipro waarin de uitspraken van de minister wordt besproken zie je enkele reactie van taxichauffeurs.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>