Platform Social Business

Mobypark – ‘Airbnb voor parkeerplaatsen’ van start in Nederland

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op woensdag, juli 2nd, 2014 With No Comments »
Share Button

 

Woman-Parking-CarIn Amsterdam beheert social media platform Mobypark inmiddels 400 parkeerplaatsen. Deze plekken worden gezocht bij zowel bedrijfsleven (zoals hotels) en particulieren in dure parkeerzones van binnensteden.

Hotel Krasnapolsky in Amsterdam stelt een deel van haar parkeervolume beschikbaar.  Met Mobypark betaal je daar drie euro per uur, terwijl het dubbele per uur wordt gerekend in de garage van De Bijenkorf. Gebruikers vinden de parkeerplaats via de site of app.

De eigenaar van de parkeerplaats verdient aan de anders leegstaande plaats, de gebruiker is goedkoper uit dan bij een parkeergarage of in de straat. Mobypark ontvangt een percentage per betaald uur parkeren.

Het van oorsprong Franse Mobypark, is in Parijs in fel gevecht verwikkeld met de concurrentie. Afgelopen halfjaar haalde het zes ton op bij private investeerders om de Nederlandse markt te ontginnen.

Per dag kan een eigenaar van een parkeerplaats aangeven wanneer de parkeerplaats beschikbaar is voor derden. Daarvoor vangen ze twintig procent commissie. Dat kan voor particulieren een interessante propositie zijn. Deze zomer houdt de startup een tv-campagne op AT5 om inwoners van Amsterdam hierop te wijzen.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>