Platform Social Business

Model: collaborative economy honeycomb

Share Button

De deeleconomie is een containerbegrip aan het worden waar zeer veel initiatieven onder kunnen worden geschaard.

Honeycomb

 

 

 

 

 

 

Om in dit dikker wordende bos nog bomen te kunnen onderscheiden heeft Jeremiah Owyang een zeer werkbaar model ontwikkeld waarin de deeleconomie in al haar verscheidenheid kan worden ondergebracht. Owyang onderscheidt een zestal hoofdcategoriƫn:

Met dit model kunnen de ruim 9.000 verschillende platformen nu worden ingedeeld.

Behalve deze overzichtelijke indeling onderscheiden Owyang et al ook nog een aantal voorwaardenscheppende drivers zoals:

  • enablers (welke technologische partijen maken de deeleconomie technisch mogelijk)
  • economische drijfveren
  • sociale drijfveren

Het model heeft nu de vorm van een honingraat gekregen, een mooie verwijzing naar een van de meest sociale diersoorten ter wereld. De (6-kantige) cirkel is daarmee rond.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>