Platform Social Business

Movements; mensenrechten activisme gecrowdsourced

Share Button

MovementsMensenrechten zijn zaken waarover we per definitie veel schrijven hier bij Social Business. Toch is met de komst van het platform Movements nu ook de mensenrechten activisme onderdeel geworden van de collaborative of deeleconomie. Movements wil dissidenten in benauwende situaties verbinden met mensen over de hele wereld die vaardigheden of netwerken hebben om deze dissidenten te helpen. Movements verbindt dissidenten direct met sympathisanten.

Vaardigheden Movements geeft mensen met specifieke of bijzondere vaardigheden de gelegenheid om activisten te helpen. Activisten kunnen mensen met vaardigheden vragen meet te doen als artiest, schrijver, journalist, vertaler, pr expert, beleidsmaker enzovoort.

Filosofie Het idee is dat grote collectieve acties alleen mogelijk zijn door heel veel kleine individuele bijdragen. Iedereen speelt eer rol.

Hoe werkt het? Wil je een helpen? Dan kun je gematched worden aan die zaak waarvoor jij je wilt inzetten door middel van het aanmaken van een profiel. Interessant is dat er drie profielniveau’s zijn, Verborgen, Beveiligd en Openbaar.

Beveiliging Het helpen van dissidenten is natuurlijk niet zonder risico. Daarom valt het op dat er een uitgebreide disclaimer op de website staat dat geen enkel digitaal systeem 100% veilig is. Toch zet Movements door en werkt samen met digitale beveiligingsexperts. Zij ropet daarom op dat digitale veiligheid natuurlijk ook een zaak is van de mensen zelf. Denk daarbij aan:

  • Direct Messaging via Movements is beveiligd.
  • Noem geen namen van mensen
  • Ontsluit geen lokaties van dissidenten
  • Gebruik geen e-mail adressen zolang je er niet zeker van bent dat de ander te vertrouwen is. Hiervoor is een rating systeem opgezet.
  • Let op links die je worden toegezonden en controleer deze.
  • Gebruik een beveiligde inbox.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>