Platform Social Business

Niet Nederland maar China is het innovatieland

Posted In Internet of Things & Wearables, PSB - Door Antal de Waij op donderdag, juni 19th, 2014 With No Comments »
Share Button

02C87385Overheid China slaat handen ineen om Internet of Things (ook wel met M2M, Machine tot Machine communicatie aangeduid) groots te faciliteren.

Hiervoor heeft de Chinese overheid samenwerking opgezocht met drie grote Chinese telecomproviders om samen slimme internet-oplossingen te bedenken voor alledaagse vraagstukken.

Ook in de uitgestippelde, 5-jarige planeconomie zal IoT een hoofdrol spelen. Ruim US $600 miljard (ca. 2 x onze jaarlijkse rijksbegroting) gaat de Chinese overheid investeren in M2M oplossingen. Dit land beschikt nu over 27% van alle M2M connecties. Er worden honderden smart cities gebouwd, waar zoveel mogelijk waargenomen, gemonitored en gestuurd zal worden via het web. Denk aan brandhaard detectie, luchtvervuiling, geluidshinder en het optimaliseren van het openbaar vervoer.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>