Platform Social Business

NIEUW: activistische rechtzaken website Crowdsuing ziet het levenslicht

Share Button

CrowdsuingEen nieuw initiatief ziet het levenslicht en start misschien wel een categorie binnen crowdsourcing die niet eerder benoemd was, Crowdsuing. Het voor de rechter slepen van organisaties waar misstanden zijn die worden gefinancierd door een activistische crowd. Binnen het domein social business is het een vorm van crowdfunding. Niet met het doel om een een product of dienst te realiseren maar het voor de rechter slepen van een organisaties.

Crowdsuing is een initiatief van drie maatschappijkritische professionals, Ronald Lenz,  Rick Smets, en Robbert Woltering, die vinden dat grote organisaties en multinationals steeds meer de dienst uitmaken in onze samenleving.

 

LEES HIER: interview met crowdsuing oprichter Rick Smets

De website geeft aan dat het drietal daar iets aan wil doen door mensen een stem te geven waar het telt: in de rechtszaal. Crowdsuing werkt samen met advocatenbureaus zoals Eisenmann & Ravestijn en Teurlings & Ellens. Op de website wordt niet helemaal duidelijk of  de genoemde advocaten sponsor en/of financier zijn of Crowdsuing eenvoudigweg een sympathiek idee vinden. Uit de frequently asked questions blijkt dat ook andere kantoren zich kunnen aansluiten. Lees meer over hoe het precies wordt uitgelegd in de FAQ.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>