Platform Social Business

NIEUW: Crowdsuing van ARAG rechtsbijstand via Rechtspraak.nu

Share Button

Het is druk in het jurdische domein van social business. Crowdsourcing en crowdfunding wordt ook door juristen omarmd. Deze maand lanceerde het platform Crowdsuing een crowdfunding dienst met het doel grote organisaties voor de rechter te slepen. Vorige week pleitte Marc Hertogh, hoogleraar Rechtssociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen om meer gebruik te maken van het collectieve brein en vandaag ziet rechtspraak.nu het levenslicht. rechtspraak.nuRechtspraak.nu is een initiatief van Amped Concepts BV die samenwerkt met rechtsbijstandsverzekeraar ARAG en stelt mensen in staat om dossiers aan te dragen en professioneel op juridische haalbaarheid te laten toetsen.

MEER CROWDSUING? Lees; activistische crowdsuingwebsite ziet het levenslicht

Vervolgens is het mogelijk om je eigen casus te financieren via crowdfunding. Op het moment van het schrijven, bij de start van het platform, van dit artikel is er nog geen dossier. Via Twitter ontvingen we bericht hierover. “het duurt 3 dagen totdat een dossier beoordeeld is” en wordt daarna gepubliceerd. Marketingtool of crowdsuing? Het crowdfunding aspect voor mensen die gelijkgestemden zoeken om een rechtzaak tegen iemand aan te spannen is natuurlijk zeer sociaal maar onze vraag rijst of alleen gebruik kan worden gemaakt van ARAG juristen of dat het platform ook wordt opengesteld voor anderen. We hebben contact gezocht met de woordvoerders en zullen hierover binnenkort meer berichten.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>