Platform Social Business

Ook zorgsector ontkomt niet aan de deeleconomie

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Redactie op dinsdag, oktober 21st, 2014 With No Comments »
Share Button

20141015 Floow2 RijnstateVia de online deelmarktplaats FLOOW2 verhuurt en verkoopt het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate sinds kort allerlei tijdelijk onbenutte zaken. Zo kan de ongebruikte capaciteit van een PET-CT scan en een hoogwerker al gehuurd worden. Hiermee neemt het ziekenhuis voor zover bekend als eerste Nederlandse zorginstelling deel aan de almaar groeiende deeleconomie.

Capaciteit benutten en kosten besparen
Rijnstate wil door specifieke faciliteiten, apparaten en kennis aan te bieden haar capaciteit optimaal benutten en kosten besparen.  Of dat allemaal kan en mag in de streng gereguleerde  zorgwereld wordt per geval bekeken. Samen met de verzekeringsman en de juristen van het ziekenhuis is bekeken wat aangeboden kan worden op de site. En er bleek meer mogelijk dan vooraf gedacht.

Nog niet alles kan
Een voorbeeld van wat niet op de site aangeboden kon worden was het wagenpark van Rijnstate. Rijnstate heeft¬† een duurzaam wagenpark op aardgas waarvan in het weekend weinig gebruik wordt gemaakt. Maar omdat die auto’s geleased worden, konden ze niet nogmaals verhuurd worden omdat dat zo in het leasecontract staat. Advies van Platform Social Business aan de inkopers van het ziekenhuis: denk bij het afsluiten van nieuwe contracten met leveranciers goed na over de mogelijkheden die de deeleconomie biedt en stem je contracten daar dan ook op af!

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>