Platform Social Business

PeerReach: peren met peren vergelijken

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Media & Marketing - Door Redactie op vrijdag, augustus 8th, 2014 With No Comments »
Share Button

peerreachlogoPeerReach: peren met peren vergelijken
Het is niet gek om te denken dat een grote groep volgers op Twitter een belangrijk deel van je bereik is. Maar hoe zit het eigenlijk met de influentials binnen je netwerk, heb je die wel goed op het netvlies zitten? Bereik is één, maar zonder kwaliteit in je netwerk ben je nergens en waarom zou je dan nog op Twitter zitten? Enige tijd geleden is PeerReach opgestaan in de markt van Benchmark-software, naast bijvoorbeeld Klout en PeerIndex. Wat is er zo bijzonder aan een tool die bijhoudt wat jouw ranking is binnen een bepaald segment of op nationaal niveau? Op het eerste gezicht niet zo heel veel, maar wat wel belangrijk is om te weten, is hoe hoog de mate van invloed is binnen een bepaald segment. Als voorbeeld heb ik mijn eigen profiel genomen.

PeerReach v02

Ik ben foodblogger en post met enige regelmaat content over food, social business, contentmarketing en een bijbehorend congres. Voor mij is alleen van belang dat mijn tweets door de juiste personen worden gelezen en er eventueel een actie op komt d.m.v. een RT of een conversatie. De conversatie kan op gang gebracht worden door mijn eigen content, maar ik kan ook de conversatie opzoeken door te reageren op content van een influential, zodat mijn bereik groter wordt. Het aantal volgers van een influential is belangrijk om te weten, maar dan nog kan er een hoop waste tussen zitten. Voor mij is dan van belang om direct in de tijdlijn van Twitter te kunnen zien wat de mate van invloed is in een bepaald segment van de persoon die ik volg. PeerReach doet dit naar mijn mening op een zeer goede en onderbouwde manier.

Wanneer je je aanmeldt bij PeerReach zul je zien dat deze tool direct bepaalt in welke segmenten je hoog scoort. In mijn geval: in marketing en blogger scoor ik goed en heb op het segment marketing de positie #787. Wanneer je aangemeld bent kun je een App authoriseren zodat PeerReach jouw Twitter kan analyseren. Wat ik briljant vind is dat ik precies kan zien in mijn tijdlijn welke positie iemand heeft in en in welk segment. Wanneer deze persoon content plaatst die ik interessant vind, kan ik op basis van zijn invloed direct de conversatie starten met deze influential. In onderstaande visual kun je zien hoe PeerReach integreert met je timeline van Twitter.

PeerReach v01

Waarom PeerReach?
PeerReach wil je alleen inzetten als je de conversatie aan wilt gaan met infuentials, zodat je beter en sneller kunt inschatten in welke mate een volger invloed heeft in een segment. Hoewel je Klout hier bijvoorbeeld ook kunt gebruiken, heb je nu alle invloedrijke tweeps in je tijdlijn staan. Hoe leuk is dat?

Wil je mijn profiel zien? Meld je dan even aan op PeerReach.com en vergelijk jouw statistieken met @vivianbrussel

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>