Platform Social Business

PickMeUp lijkt een Vlaams alternatief voor Uber, maar is het niet

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, december 23rd, 2014 With No Comments »
Share Button

29103cc8-b9f9-405f-b70b-84712bfd9ec4_LARGEPickMeUp is in Antwerpen en Gent gestart. De uitvoering geschiedt door kleine taxibedrijven en zelfstandige chauffeurs. Op dit moment bestaat het netwerk uit honderdvijftig taxi’s. Vanaf januari wordt de dienst uitgebreid naar Brussel, Leuven, Brugge en Hasselt.

De gratis app is beschikbaar voor iPhone, aan een Android-versie wordt gewerkt.

PickMeUp levert chauffeurs met de benodigde kwalificaties, verzekering en een taxi-licentie. Daarmee komt dit netwerk niet in aanvaring met de justitie, zoals UberPop. Nadeel van PickMeUp is dat het niet veel goedkoper is dan de reguliere taxi-branche.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>