Platform Social Business

Pinterest zet voorzichtige eerste commerciële stapjes

Share Button

Pinterest

Met de introductie van een nieuwe trackingtool maakt Pinterest het voor haar zakelijke gebruikers mogelijk te tracken welke content het goed of juist minder doet. Hierdoor krijgen marketeers meer analytisch inzicht .

En daarin schuilt meteen een gevaar, want door deze verdere professionalisering van Pinterest liggen commerciële kansen binnen bereik voor de zakelijke accounts op Pinterest, die daarmee in dezelfde beweging fanatieke Pinterest-gebruikers van het platform kunnen vervreemden.

Een ander benoemd gevaar is dat de content minder divers en gevarieerd wordt, naarmate bedrijven beter inzicht verwerven in wat wel en niet werkt. Datzelfde probleem doet zich namelijk al voor bij Facebook.

Het is balanceren op het slappe koord voor een sociaal platform. Eerder lanceerde Pinterest al de mogelijkheid om pins commercieel te boosten. Het bedrijf is inmiddels gewaardeerd op ca. US $ 5 miljard en telt 30 miljard pins.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>